Akcija

Iskoristite AKCIJSKU ponudu, samo u poliklinici PARK Medica do kraja novembra:

Kompletan ginekološki pregled + ULTRAZVUK DOJKE

i uštedite čak 8.000 dinara

Kompletan ginekološki pregled podrazumeva:

Cena akcijskog paketa, sa popustom 50%, iznosi 8.000 dinara i važi do kraja novembra!

Kada obavezno treba da uradite kompletan ginekološki pregled?

Nikada ne oklevajte da zakažete ginekološki pregled ukoliko imate simptome kao što su: 

Preventivni ginekološki pregled

Da bi pravilno vodila računa o svom zdravlju, svaka žena, počev od 18. godine ili čim postane seksualno aktivna,  trebalo bi jednom godišnje da ide na preventivni ginekološki pregled. Uz redovne preventivne ginekološke preglede moguće je sprečiti razvoj mnogih oboljenja, pa i rak reproduktivnih organa. Takođe, žena ima priliku da se sa ginekologom posavetuje o kontracepciji, trudnoći i zdravim navikama koje doprinose boljem reproduktivnom zdravlju.

Preventivni pregled savetuje i češće od jednom godišnje ženama  koje imaju porodičnu istoriju ginekoloških oboljenja, postojeće ciste na jajnicima, probleme sa menstrualnim ciklusom.   

Kompletan ginekološki pregled je bezbolan i sastoji se od razgovora sa ginekologom, ginekološkog pregleda, Papa testa i briseva, kolposkopije, ginekološkog ultrazvuka.

Pred ginekološki pregled poželjno je da žena nema seksualne odnose dva dana, da ne koristi lubrikante, vaginalete ili kreme. Pregled se radi u periodu između dve menstruacije.

Pregled ginekologa

Ovaj pregled podrazumeva razgovor sa ginekologom koji će uzeti anamnezu i upoznati se sa stanjem pacijentkinje, a potom sledi pregled izgleda spoljašnjih reproduktivnih organa.

Kolposkopski pregled

Koristi se za pregled grlića materice, vulve i vagine pod velikim uvećanjem pomoću kolposkopa. Može da detektuje promene izazvane HPV virusima, kondilome, upalne procese.

Kolposkopski pregled primarna je metoda u prevenciji karcinoma grlića materice. 

PAPA test i brisevi

Papa test je skrining metoda koja služi za rano otkrivaje raka grlića materice. PAPA test  uvek se radi zajedno sa kolpokopijom. Ginekolog u vaginu ulazi spekulumom i pomoću štapića i četkice uzima bris sa grlića materice, uzorak za PAPA test i vaginalni bris. Brisevi su deo redovnog ginekološkog pregleda i na vrlo jednostavan način se može otkriti prisustvo infekcija u reproduktivnom sistemu.

Bimanuelni pregled

Ginekolog rukama, opipavanjem, proverava položaj materice i stanje jajnika.

Ginekološki ultrazvuk

Bezbolna dijagnostička metoda koja pruža detaljan i jasan uvid u stanje unutrašnjih reproduktivnih organa (vagina, grlić materice, materica, jajovodi i jajnici). Ultrazvuk se radi tranvaginalno i transabdominalno. Na ovaj način mogu se otkriti ciste, miomi, zapaljenski procesi u maloj karlici, endomtrioza…

Ultrazvuk dojke

Ultrazvukom se analiziraju koža, potkožno masno tkivo, mlečne žlezde, eventualni čvorovi ili ciste u dojci i struktura u pazušnoj jami. Moguće je uočiti patološke promene na dojci, njihova veličina i oblik. Ultrazvuk dojke je prva dijagnostička metoda u prevenciji raka dojke kod žena mlađih od 40 godina. Savetuje se jednom godišnje od 25. godine života ili ranije ukoliko lekar proceni da je potrebno.

Međutim, lekaru se treba javiti što pre u slučaju da žena primeti (napipa):

Brinite o svom zdravlju i iskoristite promo akciju u našoj klinici.

Zakažite prevetivni ginekološki pregled i ultrazvuk dojke i ostvarite uštedu od 50% do kraja novembra!