Single service

Estetska Medicina

Estetska medicina Park

 

Botoks

Botoks je najpopularniji tretman u estetskoj medicini koga još nazivaju i čarobnim štapićem za uklanjanje bora. Ovim minimalno invazivnim tretmanom se smanjuju mimični pokreti koji dovode do stvaranja bora na mestima gde je injekcijom ubrizgan botoks. Najefikasniji je u predelu čela (horizontalne i vertikalne bore između obrva), kao i lepezaste bore kod spoljnog ugla očiju. Botoks uklanja i bore oko nosa, bore iznad gornje usne, bore ‚‚smejalice“ i bore na vratu. Rezultat je zategnut, mladalački izgled lica, bez dubokih bora, zahvaljujući tome što se pod dejstvom Botoksa lice odvikava od preterane mimike, pa se sprečava nastajanje novih bora. Botoks se primenjuje i u lečenju hiperhidroze tj. preteranog znojenja šaka, glave i pazuha.

Mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se kokteli vitamina (A,B,C i K), minerali, antioksidansi, aminokiseline, hijaluronska kiselina i faktori rasta injekcijom ubrizgavaju u mezoderm (središnji sloj kože). Kokteli pojačavaju aktivnost fibroplasta – ćelija koje stvaraju hijaluron, elastin i kolagen u našoj koži. Na ovaj način se poboljšavaju ten, tonus i svežina kože, hidrira se i hrani koža, ublažavaju se bore na licu, vratu, dekolteu, uklanjaju se podočnjaci. Najčešće se preporučuju 2-4 tretmana u razmaku od 7 do 14 dana, a efekat traje i do godinu dana. Mezoterapija se primenjuje i u tretiranju upornog celulita.

Korekcija usana hijaluronskim filerom

Korekcija usana hijaluronskim filerom je metoda izbora za korekciju oblika usana, konturisanje, asimetrije ili povećanja volumena. Tretmanom u tajanju od 15-20 minuta, uz pomoć hijaluronskog filera možete dobiti prirodne, pune i senzualne usne.

Korigovanje jagodica hijaluronskim filerom

Ovaj tretman daje licu podmlađen i ženstveniji izgled. Sa godinama lice gubi svoj oblik i poprima stariji, umoran izgled. Korekcijom jagodica vraćaju se volumen i harmonija celom licu, podiže se opuštena koža i ublažavaju se nazolabijalne bore. Ovim posebno strukturisanim hijauronskim filerom se ublažavaju i podočnjaci. Zahvaljujućim ovom fileru postiže se blagi lifting efekat celog lica.

Procedura započinje nanošenjem anestetika u vidu kreme. Potom se injekcijom ubrizgava hijaluronski filer u posebne tačke jagodične regije. Ceo postupak traje oko 30 minuta, a efekti mogu da traju i do dve godine.

PRP (Platelet Rich Plasma)

PRP je tretman krvnom plazmom obogaćenom trombocitima (krvnim pločicama), koja se izdvaja iz krvi samog pacijenta. PRP preparat se injekcijom ubrizgava u određene zone na koži lica, vrata, dekoltea, šaka. Rezultat je bolji tonus i elastičnost kože koja se postiže time što PRP tretman podstiče regeneraciju tkiva, stvaranje kolagena i bolju prokrvljenost tkiva. Nakon tretmana se pojavljuje blago crvenilo i otok koji se povlače nakon nekoliko sati. PRP pomaže kod: kontrole procesa starenja, ublažava bore, smanjuje pore, vraća jedrinu licu, smanjuje ožiljke od akni, poboljšava ten.

Pored blagotvornog delovanja na kožu, ovaj tretman pomaže i kod problema sa slabom, proređenom kosom koja mnogo opada i kod žena i kod muškaraca. Faktor rasta iz krvne plazme stimuliše folikul dlake da stvara kvalitetniju dlaku. PRP tretman pomaže kod alopecije, osobama sa nasledno slabijim kvalitetom dlake ili naslednom ćelavošću, ali i ženama kod kojih je došlo do pojačanog opadanja kose nakon trudnoće.

Tretman je minimalno bolan jer se preparat ubacuje u kožu glave injekcijama. Traje između 30 i 45 minuta, a rezultati su vidljivi nakon 3 tretmana.

PRP se može kombinovati i sa hijaluronom

u tretmanu lica. Efekti ovog tretmana su odmah vidljivi, a potpuni rezultat se ostvaruje nakon nekoliko nedelja. Hijaluronski preparati su efikasni u tretmanu izraženih bora.

Dermapen i PRX-T33 hemijski piling

Ovi tretmani predstavljaju savršenu kombinaciju u borbi protiv ožiljaka, sitnih bora, flekica i hiperpigmentacije na licu. Dermapen je unapređen vid mezoterapije koji se radi uređajem veličine i oblika penkala sa mikroiglicama. Za ovaj tretman se smatra da je delotvorniji od klasične mezoterapije jer omogućava podešavanje dubine i vertikalnog ugla prodora mikroiglica.

Radi se u 4 koraka:

 1. Čišćenje lica i nanošenje anestetika u vidu kreme.
 2. Dermapenom se prelazi preko kože lica. Posebna pažnja se posvećuje ožiljcima, kako bi se na tim delovima jače stimulisala proizvodnja kolagena i ožiljci bili ublaženi.
 3. Utrljavanje hemijskog plinga PRX-T33.
 4. Nanošenje umirujućeg seruma brenda Wi-Qo.

Nakon ovog tretmana se očekuje da ožiljci budu ublaženi, koža glatka i sjajna, a ten ujednačen (bez flekica).

Lipoliza

Ovaj tretman je rešenje za smanjenje masnih naslaga u ‚‚kritičnim“ zonama. Ovaj medicinski tretan pomaže da se uklone lokalizovane masne naslage na bokovima, trbuhu, kolenima, nadlakticama, a posebno je efikasan u eliminaciji podbratka. Tretman započinje tako što se injekcijom u podkožno masno tkivo ubrizga lipolitik – aktivna supstanca koja dovodi do razgradnje masti, a koja se dalje izbacuje iz organizma putem urina. U zavisnosti od tretirane regije, neophodan broj tretmana je 1-3. Da bi se održao postignuti rezultat, neophodni su pridržavanje preporučenog režima ishrane i umerena fizička aktivnost.

Najčešći razlozi za obraćanje doktoru estetske medicine:

 • Bore na licu i vratu
 • Tamni podočnjaci i opuštena koža ispod očiju
 • Gubitak elastičnosti i svežine kože
 • Korekcija usana
 • Problematična koža (akne)
 • Ožiljci
 • Fleke i hiperpigmentacija
 • Proređivanje i opadanje kose