Single service

Komplementarna меdicina

Komplementarna medicina

Sve veći broj osoba, pored metoda i lekova zvanične medicine, uporedo se oslanja i na prirodne proizvode ili tehnike koji nisu deo konvencionalne medicine. Komplementarna medicina je pristup lečenju u kom se nekonvencionalne metode ili proizvodi koriste uporedo sa metodama i lekovima zvanične medicine.

LUCHA T8 – Život u balansu

Lucha T8 je aparat za poboljšanje zdravstvenog stanja koja proizvodi i emituje prirodnu frekvenciju planete Zemlje od 7.83Hz. Lucha T8 otključava potencijal našeg tela da se samoreguliše i balansira.

Emitujući Zemljinu prirodnu frekvenciju od 7,83Hz, Lucha T8 aparat koristi prirodnu sinhronost između ljudskih moždanih talasa i planete kako bi podržao detoksikaciju organizma i pomogao u uklanjanju nedostatka energije, iscrpljenosti, nervoze, nedostatka koncentracije, nesanice i osetljivosti na vremenske uslove (meteoropatija). U pitanju je nov, revolucionarni metod koji je direktno povezan sa mehanizmom lečenja koji je u osnovi kvantne medicine.

Istraživanja stručnjaka iz kvantne medicine dr Robertina Ljuševa o rezultatima kratkotrajne upotrebe Lucha T8 na skoro 300 pacijenata jasno pokazuju efikasnost ove metode u popravljanju degenerativnih promena i procesa u ljudskom telu, i na molekularnom i na kvantnom nivou.

Lucha T8 može pomoći u eliminaciji

 • Bola
 • Iscrpljenosti
 • Stresa
 • Nesanice
 • Napetosti
 • Anksioznosti
 • Migrene
 • Nedostatka energije

Naši zadovoljni korisnici svedoče o tome kako su uz pomoć Lucha T8 tretmana doživeli opuštenost i spokoj kakav nisu odavno osetili, izlečili bolove u leđima i stomaku, ublažili anksioznost, itd.

Fitoterapija

Sve veći broj lekara je u procesu otkrivanja visoko efikasnih, moćnih svojstava koje biljke imaju pri lečenju raznih oboljenja. U modernoj medicini njihova svojstva se aktivno istražuju i naširoko koriste u različite svrhe.

Fitoterapija je nauka kojom se otkrivaju lekovita svojstva biljaka i potom se one ili njihovi određeni delovi koriste u svrhu isceljivanja. Prednost uzimanja lekovitih supstanci u njihovoj prirodnoj formi je to što se njihova suštinska snaga u lečenju zadržava, a neželjeni efekti su smanjeni na minimum.

Mi zapravo često nismo ni svesni da u svakodnevnom životu koristimo moćne biljne ekstrakte kako bismo pomogli svom zdravlju. Uzmimo na primer aspirin koji svi povremeno koristimo – aspirin je zapravo salicilna kiselina izolovana iz biljaka Spirea ulmaria (suručica) i Salix alba (bela vrba). Dok konvencionalna medicina u mnogim slučajevima koristi izolovane aktivne sastojke iz biljaka, fitoterapija obuhvata upotrebu ekstrakata cele biljke. Razlog za ovo je taj što svi sastojci unutar jedne biljke rade sinergistički u ljudskom telu kako bi doveli do efekta isceljenja.

Na našoj planeti postoji ogroman broj različitih biljaka sa izuzetno moćnim lekovitim dejstvom. Fitoterapeuti se bave upotrebom biljnih lekova u obliku tinktura, kapsula, pilula, infuzije, suplemenata, dijete, kao i promenama u životnom stilu i ishrani, a sve prateći holistički pristup u lečenju bolesti.

Zanimljivo je istaći da je fitoterapija najstariji oblik medicine poznat svetu i mnogi konvencionalni lekovi koji se danas koriste potekli su iz biljnih lekova.

Fitoterapeuti su obučeni da sprovode slične dijagnostičke metode kao lekari konvencionalne medicine i da primenjuju ovo znanje sa holističkim razumevanjem oboljenja. Što je još važnije, bave se glavnim uzrokom bolesti, a ne samo lečenjem simptoma. Bave se vraćanjem izgubljenog balansa organizma i podsticanjem njegovih urođenih sposobnosti da se isceljuje. Fitoterapeut pacijentu prepisuje biljke koje najviše odgovaraju njemu kao pojedincu. One mogu da budu u formi tinktura, čajeva, tableta (za oralnu upotrebu) ili krema (za spoljnu upotrebu).

Fitoterapija se uz druge sisteme lečenja uklapa u tretiranje zdravstvenih tegoba iz bilo koje oblasti. Lekovite biljke ne škode organizmu i često se dešava da se pri lečenju jednog poremećaja regulišu i ostali.

Pulsna dijagnostika

Metodom pulsne dijagnostike moguće je prepoznati i dijagnostikovati poremećaje koji se još nisu manifestovali kao bolest. Preventivna vrednost pulsne dijagnostike leži u lakom rešavanju blažih poremećaja i sprečavanju da prerastu u ozbiljnije

U pulsnoj dijagnostici koristimo dijagnostičko-terapijski aparat najnovije tehnologije bazirane na metodama tradicionalne medicine (Ayurveda, Kineska tradicionalna medicina, Fitoterapija ).

Kako izgleda metoda pulsne dijagnostike?

Na zglobove obe šake postave se elektrode koje registruju srčani signal. Merenje tj. testiranje traje samo 5 do 10 min. Procedura je potpuno neinvanzivna bezbolna i nećete osećati ništa.

Obradom dobijenih podataka dobijaju se podaci o funkcionalnom stanju organizma i daju individualne preporuke. Na osnovu pulsne dijagnostike možemo da procenimo stanje unutrašnjih organa, nivo stresa koji doživljava organizam, rezerve životne snage, brzinu biološkog starenja (brzinu i mogućnost oporavka organizma), itd.

Posle merenja i dobijenog dijagnostičkog zaključka pacijent dobija sledeću terapiju:

 • Personalizovan plan ishrane i edukaciju o pravilnoj ishrani
 • Personalizovanu fitoterapiju (recepte na bazi lekovitog bilja)
 • Suplementaciju
 • Plan detoksikacijskih terapija (prema potrebi – čišćenje od bakterija,parazita, čišćenje jetre, bubrega…)
 • Savete i preporuke za zdrav način života

Kako da se pripremite za pulsnu dijagnostiku?

Na dan pregleda ne preporučuje se uzimati alkoholna pića ili bilo koja druga opojna sredstva. Dva sata pre pregleda ne preporučuje se unositi hranu ,tečnost niti pušiti cigarete jer njihov uticaj može onemogućiti adekvatnu dijagnostiku i otežati pravilno propisivanje terapije.

Kako ćete se osećati nakon pulsne dijagnostike?

Nakon pulsne dijagnostike osećaćete se normalno i moći ćete da se vratite svojim dnevnim aktivnostima.