SPECIJALNA CENA ZA TRUDNICE: AKUŠERSKI ULTRAZVUK 5.950 din

Akušerski ultrazvuk se u trudnoći najčešće radi 3-4 puta. To je bezbedna i pouzdana metoda kod koje nema zračenja, pa ni bilo kakvog rizika za plod.

Prvi ultrazvučni pregled se radi najranije u 7. nedelji trudnoće. Njime se potvrđuje da li je trudnoća jednoplodna ili blizanačka, isključuje se vanmaterična trudnoća, određuje se nedelja trudnoće, utvrđuje postojanje srčane radnje fetusa.

Ako se ultrazvuk radi između 11. i 14. nedelje trudnoće, pregleda se morfologija ploda i otkrivaju eventualni defirmiteti na organima (srcu, mozgu, bubrezima, crevima, skeletu). Posebna pažnja se pridaje debljini vrata (povećani nuhalni nabor) jer on može da ukaže na mogućnost postojanja hromozomskih anomalija (Daunov sindrom i sl.). Ovim pregledom se mogu otkriti abnormalnosti posteljice (Placenta previa i sl.).

Između 20. i 24. nedelje se kontroliše rast ploda i određuje fetalna kondicija što podrazumeva: merenje protoka kroz krvne sudove trudnice, pupčanika i fetusa pomoću Doplera. Patološki protok krvi može da ukaže na opasnost od preveremnog porođaja, preeklampsije i na zastoj u rastu ploda. Zato se određuje težina ploda, radi biofizički profil i merenje količine plodove vode.

Zakažite pregled u poliklinici Park Medica na jedan od naših brojeva telefona: 011/316 20 10, 065/316 20 10, 069/316 20 11.